COVID-19 FAQs

 

Laatste update: 21-06-2021

Reizen met vertrekdata binnenkort

Vanwege de versoepelingen en de vaccinaties in Nederland en de wereld neemt de mogelijkheid, om naar het buitenland te reizen, ook weer toe. Hieronder vind je een overzicht van de reizen, die in juni en juli staan gepland. Neem contact op met onze verkoopafdeling (020-7162327 of info@intrepidtravel.nl) voor meer informatie.

Bekijk de reizen binnen Europa:

 

Bekijk de reizen buiten Europa:

 

Coronavirus – Informatie

Vanwege de globale impact van het corona virus (COVID-19) hebben we een aantal aanpassingen op onze veiligheidsrichtlijnen en boekingsvoorwaarden gedaan. De veiligheid van onze reizigers, tourleader en lokale gidsen staat voorop! Als de wereld weer open is om te reizen, zijn wij klaar om jou als klant op één van onze mooie reizen te boeken.

 

Flexibele boeking

Wij begrijpen, dat je plannen voor een vakantie soms kunnen wijzigen. Om die reden heeft Intrepid z’n voorwaarden gewijzigd, waardoor het gemakkelijker en aantrekkelijker is, om je boeking te wijzigen. Zolang je ons tot uiterlijk 21 dagen vóór vertrek laat weten, of je iets wilt wijzigen, dan berekenen wij geen kosten*.

Flexibele betaling én aanbetaling

Garandeer je plek op een reis door het doen van een aanbetaling. Je mag zelf weten, wanneer je het restant betaalt, zolang het maar uiterlijk 21 dagen vóór vertrek bij ons binnen is. Tot 21 dagen vóór vertrek kun je je reis kosteloos wijzigen naar een andere tour. Je kunt er ook voor kiezen om je de aanbetaling te laten staan en op een later tijdstip voor een reis te gebruiken.

Geen wijzigingskosten

Laat ons uiterlijk 21 dagen vóór vertrek weten, of je iets wilt wijzigen aan je boeken. Wij berekenen dan geen wijzigkosten.

Gratis optie

Je kunt een reis bij ons altijd, geheel vrijblijvend, voor circa een week in optie zetten. Wij berekenen hier geen kosten voor.

 

Veilig op reis

Geleidelijk aan keren we terug naar het moment, dat we weer reizen uit kunnen voeren. Uiteraard staat de veiligheid en het welzijn van onze reizigers, tourleader en lokale gidsen voorop. Daarom zullen wij altijd verantwoord omgaan met het organiseren en uitvoeren van een reis van Intrepid.

We hebben ons health & safety beleid goed doorgenomen en aangepast naar de huidige normen. Deze aanpassingen zijn gebaseerd op de aanbevelingen van de World Health Organization (WHO). Voordat we terugkeren naar de periode vóór corona, zullen onze routes een uitgebreide risicoanalyse en controle ondergaan. Bovendien krijgen onze tourleaders een training, die specifiek gericht is op COVID-19.

Onze aanpak is er op gericht, dat reizigers, begeleiding en de mensen ter plaatse, gezond zijn en blijven. Daarnaast hebben wij onze aanpassingen getracht voor iedereen zo eenvoudig, maar wel duidelijk, mogelijk te maken, zodat alles voor het grootste deel van onze reizen geldt. Vanwege strenge voorwaarden van Australië en Nieuw Zeeland zijn deze aanpassingen niet van toepassing op die landen.

Op alle bestemmingen (Australië en Nieuw Zeeland uitgezonderd) zijn de 3 volgende wijzigingen van toepassing:

 

1. Gevaccineerde reizigers moeten een bewijs van vaccinatie kunnen overleggen

Reizigers die voor 100% zijn gevaccineerd tegen COVD-19 moeten een digitale of fysieke vermelding van inenting kunnen laten zien. Dit is onderdeel van de verplichte gezondheidscheck, aan het begin van de reis.

 

2. Reizigers die geen COVID-19-vaccinatierapport kunnen overleggen of degenen die slechts gedeeltelijk zijn gevaccineerd, moeten een negatieve COVID-19-test kunnen overleggen

Reizigers, die nog niet zijn gevaccineerd, of die nog geen tweede vaccinatie (indien nodig) hebben gehad, zijn verplicht om een bewijs van een negatieve COVD-19 test, te kunnen laten zien. Deze test mag niet ouder zijn dan 72 uur vóór de dag, dat de rondreis begint. Dit is onderdeel van de verplichte gezondheidscheck, aan het begin van de reis.

Ter aanvulling: mensen, die recent positief zijn getest op COVID-19, zullen vaak een positief resultaat geven gedurende een bepaalde periode nadat ze hersteld zijn. Als een klant eerder positief is getest op COVID-19 en het gezondheidsadvies van de lokale overheid over isolatie heeft opgevolgd, mag gereis worden met de volgende documenten:

  • een bewijs van een positief COVID-19-testresultaat
  • een ondertekende brief op officieel briefpapier van de zorgverlener of gezondheidsinstelling waarin staat dat je hersteld bent, niet langer besmettelijk bent en mag reizen. Deze documenten samen worden ‘bewijs van herstel’ genoemd.

 

3. Reizigers van 70 jaar en ouder en reizigers met reeds bestaande gezondheidsproblemen die als een hoog risico worden beschouwd, moeten worden gevaccineerd

Deze personen moeten tenminste 14 dagen voordat ze met Intrepid reizen, een bewijs van vaccinatie tegen COVID-19 overleggen. Dit vaccinatierapport moet aan de groepsleider worden overhandigd als onderdeel van de gezondheidsscreening tijdens de groepsbijeenkomst voorafgaand aan de reis. Aanvullende COVID-19-tests of screenings kunnen ook van toepassing zijn op sommige reizen, afhankelijk van de bestemming en de manier van reizen, en reizigers kunnen erop vertrouwen dat dezelfde vereisten gelden voor Intrepid-tourleaders en andere begeleiders.

Reizigers zijn verplicht om alle inreis-, vertrek- en reisvoorwaarden zelf zorgvuldig te controleren. Je kunt uitgebreide en regelmatig bijgewerkte informatie vinden op onze Safety Hub pagina bij onze FAQs, betreffende bovenstaande voorwaarden. Voordat je op reis gaat, raden wij je aan, om de websites van het Ministerie van Buitenlandse Zaken en de WHO te bezoeken, voor een up to date reisadvies.

Jouw veiligheid blijft onze prioriteit! Bekijk ons Health & Safety beleid

 

FAQs