Duurzaam Reizen

Als reisorganisatie voelen we ons verplicht om duurzaam onze reizen uit te voeren waarbij de lokale bevolking wordt betrokken en waar op een juiste manier wordt omgegaan met het milieu. Als je aan onze reizigers zal vragen of de reizen milieuvriendelijk en cultureel en economisch duurzaam zijn, zouden ze hier ‘ja’ op antwoorden. Duurzaamheid staat bij Intrepid hoog in het vaandel en willen de bezochte landen steunen en de negatieve impact op de lokale bevolking zo veel mogelijk beperken. De focus ligt daarom grotendeels op de positieve bijdrage aan de lokale gemeenschap.

 

Verantwoordelijk management

Intrepid heeft samen met United Nations Global Compact meer dan 6.900 sociaal en milieubewuste bedrijven over de hele wereld. Door deze toetreding tot dit verdrag richt Intrepid zich op mondiale problemen staat, zoals duurzaamheid, mensenrechten, arbeidsnormen, milieu en om anti-corruptie te bestrijden. Elk jaar brengen we in onze mededelingen naar voren hoe het met de voortgang van de projecten gaat.

 

Intrepid en klimaatverandering

Met betrekking tot onze missie om de voetafdruk van Intrepid te verkleinen, is er tot nu toe al veel bereikt. Ook zijn we officieel CO2-neutraal sinds 2010. Als Intrepid reiziger kunt u met een gerust hart ontspannen en ruimschoots genieten van de vakantie omdat de grootste CO2-componenten van de reis, het vervoer en accommodatie worden gecompenseerd.

 

Reis tips
  • Verdiep je in het land van bestemming om verassingen te voorkomen.
  • Besteed aandacht aan beperkte middelen in het land en draag een tas bij je om het gebruik van plastic tassen te verminderen.
  • Vermijd evenementen waarin dieren worden mishandeld.
  • Vermijd het kopen van plasticflessen en neem een hervulbare fles mee.
  • Besteed aandacht aan de dress code en respecteer de douanen.
  • Vraag eerst aan de mensen of je een foto van ze mag maken voordat je al een foto hebt gemaakt.

Intrepid Foundation

De Intrepid Foundation is een Not-For-Profit organisatie dat NGO’s(non-government organisations) steunt in de hele wereld. Deze organisatie wordt ondersteund door alle organisaties uit de Intrepid Group. Dit zijn de volgende organisaties: Peregrine Adventures, gekko’s Adventures, Urban Adventures, Adventure Tours en The Family Adventure Company.

Sinds 2002 helpen wij met gezondheidszorg, educatie, mensen rechten, kinderwelzijn, duurzaamheid en natuur bescherming.

 

Wil je doneren?

Alle administratie kosten worden gedekt door de Intrepid Group, zodat 100% van uw geld naar het project(en) gaat die jij kiest. Lever een bijdrage aan één van de vele projecten die wij ondersteunen. Hiermee help je bij het verbeteren van de wereld, en de slechte invloeden van toerisme te verkleinen. Het mooiste is misschien wel dat Intrepid Travel doneert wat jij doneert.

Meer weten over onze foundation? Kijk hier: TheIntrepidFoundation.org

 

Hoe helpt de Intrepid Foundation?