Duurzaam Reizen

Als reisorganisatie voelen we ons verplicht om de reizen op een duurzame manier uit te voeren waarbij de lokale bevolking wordt betrokken en waar op een juiste manier wordt omgegaan met het milieu. Als je aan onze reizigers zal vragen of de reizen milieuvriendelijk en cultureel en economisch duurzaam zijn, zouden ze hier ‘ja’ op antwoorden. Duurzaamheid staat bij Intrepid hoog in het vaandel en willen de bezochte landen steunen en de negatieve impact op de lokale bevolking zo veel mogelijk beperken. De focus ligt daarom grotendeels op de positieve bijdrage aan de lokale gemeenschap.

 

Verantwoordelijk management

Intrepid heeft samen met United Nations Global Compact meer dan 6.900 sociaal en milieubewuste bedrijven over de hele wereld. Door deze toetreding tot dit verdrag richt Intrepid zich op mondiale problemen staat, zoals duurzaamheid, mensenrechten, arbeidsnormen, milieu en om anti-corruptie te bestrijden. Elk jaar brengen we in onze mededelingen naar voren hoe het met de voortgang van de projecten gaat.

 

Intrepid en klimaatverandering

Met betrekking tot onze missie om de voetafdruk van Intrepid te verkleinen, is er tot nu toe al veel bereikt. Ook zijn we officieel CO2-neutraal sinds 2010. Als Intrepid reiziger kunt u met een gerust hart ontspannen en ruimschoots genieten van de vakantie omdat de grootste CO2-componenten van de reis, het vervoer en accommodatie worden gecompenseerd.

 

Reis tips
   • Verdiep je in het land van bestemming om verassingen te voorkomen.
   • Besteed aandacht aan beperkte middelen in het land en draag een tas bij je om het gebruik van plastic tassen te verminderen.
   • Vermijd evenementen waarin dieren worden mishandeld.
   • Vermijd het kopen van plasticflessen en neem een hervulbare fles mee.
   • Besteed aandacht aan de dress code en respecteer de douanen.
   • Vraag eerst aan de mensen of je een foto van ze mag maken voordat je al een foto hebt gemaakt.

 

Kijk hier voor meer informatie over onze projecten en hoe je kunt doneren!

 

Kijk hier als je meer wilt weten over onze Foundation:

theintrepidfoundation.org