Themareizen

Ons reizenpakket is divers, uitdagend en bestaat uit verschillende themareizen. Wil je wilde dieren spotten in Afrika, een trektocht maken door de schaduw van de Mount Everest, varen tussen de Griekse eilanden, de koudste gebieden ter aarde bezoeken of op avontuur in een tropisch regenwoud? Met ons uitgebreide reisportfolio zit er altijd wel een reis bij die op jouw wensen aansluit. Laat je inspireren door onze uiteenlopende reizen en de verschillende reisthema’s hieronder. Wat past het best bij jou?

Explorer

De Explorer reizen staan altijd in het kader van authenticiteit, unieke ervaringen, spannende ontmoetingen, culturele diepte en een zeer gevarieerd reisprogramma.

Kies hier je Explorer reis

 

 

Walking

De naam zegt het eigenlijk al. Bij walking reizen ligt de focus op wandelen of trekken door de bergen. Zo wandel je bijvoorbeeld langs waanzinnige Italiaanse meren of doe je een trekking op de Kilimanjaro of Himalaya. Onze reizen zijn aangepast op verschillende type wandelaars of trekkers. De tours zijn met vooraf geboekte accommodaties en zijn voorzien van bagagevervoer. Dit zorgt voor extra gemak.

Kies hier je Wandel reis

 

Cycling

Heb je er al eens over nagedacht om de wereld op de fiets te ontdekken? Bij onze cycletours gaan we er van uit dat je de wereld het best ontdekt wanneer er niks tussen jou en hem inzit. Dus geen raam, telefoonscherm of routemap die de wind tegen kan houden. Lijkt het je gaaf om door betoverende landschappen te fietsen en om plaatsen echt te ontdekken? Op de fiets reis je namelijk buiten de gebaande paden en kom je op plekken waar andere reizigers niet komen. We bieden fietstours in Azië, Afrika, Europa en Latijns-Amerika. De fietsvakanties van Intrepid zijn geschikt voor mensen met een normale conditie. Ondek zelf een land op de fiets en ga mee.

Kies hier je Fiets reis

 

MaltaSailing

Wat is er lekkerder dan voortbewogen worden door de wind terwijl je de sterren op ziet komen met een glas champagne in je hand. Een zeilreis hoeft geen reis te zijn boordevol intimiderende touwen en zeemansjargon. In ieder geval niet bij Intrepid. Of je nou een doorgewinterde zeiler bent of voor het eerst komt kijken; het maakt niet uit. Je kan zo betrokken zijn als je wilt. Een zeilreis met Intrepid brengt je langs witte afgelegen baaien in Thailand, de voormalige schuilplaatsen van piraten in het Caribisch gebied en de ruige eilanden van Griekenland. Vaar met een ervaren schipper mee langs een van de mooiste plekken op aarde.

Kies hier je Zeil reis

 

RwandaWildlife

Bij Intrepid hebben we een groot aantal wildlife reizen die je daarbij kunnen helpen.  Spot the big five in Afrika of zie orang-oetangs swingend van boom- tot boomtop gaan in Borneo. Ga op expeditie om gorilla’s te spotten of verbaas je over de wonderschone natuur en de wilde dieren die leven op de Galápagos eilanden. Het bekijken van dieren in het wild is in ieder geval een van de meest fascinerende manieren om je tijd te besteden. Tijdens onze reizen maken we gebruik van lokale gidsen die alle ins en outs van een bestemming kunnen overbrengen. Samen met een klein reisgezelschap en een prachtige bestemming, zijn alle ingrediënten aanwezig om een onvergetelijke reis te beleven.

Kies hier je Wildlife reis

 

FoodFood

De rondreizen met het thema food laten culinaire dromen tot werkelijkheid komen. Proef bijvoorbeeld van de smaakvolle Vietnamese keuken, met vers gemaakte loempia’s, Vietnamese sandwiches (Banh mi) of de Pho soep. In Mexico kom je de burrito’s, casedilla’s en overheerlijke taco’s tegen. Zo heeft ieder land zijn eigen specialiteiten. Maak tijdens Food reizen van Intrepid op een actieve manier kennis met de keuken van een land.

Kies hier je Food reis

 

Polar

Expedities over de ijzige vlaktes van Antarctica zijn geen standaard zomer reizen. Toch zijn deze expedities zeer boeiend en leerzaam. Poolreizen zijn reizen die de meeste mensen nooit maken en wanneer je er wel een maakt is het vaak maar voor één keer in je leven. Een pool reis is een onvergetelijke ervaring vol met bijzondere landschappen en dieren. Ontdek met een team deskundigen de wereld van ijs.

Kies hier uw Polar reis

 

Overland

Tijdens de overland reizen leg je langere afstanden af op moeilijker te bereiken locaties. Hiervoor worden speciaal uitgeruste vrachtwagens en bussen ingezet. In  Zuid-Amerika, Afrika en Azië beleef je je eigen ware ontdekkingsreis.
Lijkt het je leuk om mee te gaan op een van deze reizen? Kijk dan tussen het aanbod met overland reizen.

Kies hier uw Overland reis

 

Festivals & Events

Hoe leuk is het om een land te leren kennen tijdens voor het land typerende festivals en events? Dans bijvoorbeeld mee op het carnaval in de straten van Rio, of ervaar de drukte op het Indiase Holi festival. Op dit soort events en festivals komt cultuur tot leven. Ontdek samen met ons de speciale evenementen en festivals over de hele wereld.

Kies hier uw Festival & Events reis

 

Japan Jongerenreizen: 18 tot 29 jaar

Wij geloven dat er een betere manier van reizen is – een die je in staat stelt om de wereld te zien terwijl je tegelijkertijd ook iets teruggeeft. Daarom hebben wij een reeks rondreizen gemaakt exclusief voor de volgende generatie sociaal bewuste ontdekkingsreizigers. Onze nieuwe avonturen voor reizigers tussen de 18 en 29 jaar zijn voor diegenen die nieuwe plaatsen en culturen willen ontdekken, een verschil willen maken in de wereld en onderweg contact willen hebben met mede reizigers en lokale bevolking. Waar wacht je op? Ga mee!

Kies hier uw Jongerenreis