Waarom Intrepid?

Er zijn verschillende redenen om op reis te gaan. De ene persoon vindt het op reis heel belangrijk om mensen met een andere cultuur te ontmoeten. Weer iemand anders gaat voornamelijk op reis om mooie landschappen of steden te bezoeken. Wat je motivatie om te reizen ook is, al onze reizen worden samengesteld met het doel om een wauw-effect te creëren. We willen dat je reis een ervaring wordt die het herhalen waard is!

Het samenstellen en opzetten van de reizen gebeurt met een gepassioneerd team. Van productmanager tot reisbegeleider: allemaal hebben ze een passie voor reizen. Samen zorgen ze ervoor dat je gedurende je reis kennis maakt met de lokale cultuur van een land. Als je met Intrepid op reis gaat kan je je alvast verheugen op verrassende en spannende momenten. Je ontmoet fascinerende mensen, proeft van de lokale keuken en kan aan verschillende activiteiten deelnemen.

 


Kleine groepen

Bij ons reis je in kleine groepen. De groepen zijn klein genoeg om het gevoel te hebben dat je individueel op reis bent. Daarnaast zijn ze groot genoeg om een goede sfeer tussen de reizigers te creëren. De groepsgrootte varieert en is afhankelijk van je reisbestemming. Een overland truck kan bijvoorbeeld meer mensen meenemen dan een grotere zeilboot. De gemiddelde groepsgrootte is tien personen. Dit is een prettig aantal mensen om mee op reis te gaan. Daarnaast is de groep niet te groot om contacten te leggen met de lokale bevolking van een land.

Ervaren reisleiding

Op al onze reizen gaan ervaren reisbegeleiders mee. Ze laten je kennis maken met een land en wanneer een situatie het vereist kunnen ze snel handelen. Ze spreken namelijk vaak de taal en kennen de cultuur en gebruiken van het land. Gedurende je reis kan je op ieder moment terugvallen op de reisbegeleider en de groep. Wil je daarnaast tijd voor jezelf? Ook dan ben je bij ons aan het juiste adres: er is namelijk voldoende ruimte om op eigen houtje dingen te ondernemen!

Alleen reizenden

Je bent van plan om alleen op reis te gaan, maar vindt het ook prettig om in het gezelschap van een groep te zijn? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Als solo-reiziger deel je de accommodatie met een reisgenoot van het zelfde geslacht. Je betaalt hier geen toeslag voor. Wil je liever alleen slapen op een kamer voor jezelf? Dan bieden we bij veel Original en Comfort reizen, tegen een extra toeslag, ook eenpersoonskamers aan.

Transport – Hoe we reizen

Wij vinden dat een groot deel van het reisplezier onderweg moet plaatsvinden. Daarom maken we gebruik van zoveel mogelijk verschillende transportmiddelen. Zo kan je jezelf tijdens een Intrepid rondreis bijvoorbeeld terugvinden in een tuk-tuk, aan boord van een longtailboot, in een lokale trein, een 4-WD of op een zeilschip. Hoe we ook reizen, we proberen de impact op het milieu zoveel mogelijk te beperken en we willen het reizen zelf een deel van je avontuur maken.

Accommodaties – Waar we slapen

Je slaapplek is belangrijk. Of het nu bij een familie thuis is, een nacht onder de sterren op de Afrikaanse savanne, in een “ger” in Mongolië of een lekker hotel in een bruisende stad. We stoppen veel energie in het selecteren van onze accommodaties. Door de juiste slaapplaatsen te selecteren, willen we onze reizigers betrekken bij de regio, de mensen en hun cultuur. Hierdoor doe je als reiziger unieke ervaringen op en profiteert de lokale gemeenschap  van onze komst.

8798652071966

Gegarandeerd vertrek

Veel van onze reizen vertrekken gegarandeerd of hebben maar een klein aantal passagiers nodig voor gegarandeerd vertrek. Dat geeft een stukje zekerheid en zorgt ervoor dat je tijdig kan beginnen met het voorbereiden van je reis. Natuurlijk moeten de vluchten van en naar de bestemming wel beschikbaar zijn. Wij zoeken dat graag voor je uit en maken je reis op maat.

australia-kings-canyon-group-EDIT.jpg

 

Zoek hier, en boek vandaag nog je droomreis met Intrepid Travel.